Kauplused võtsid tarvitusele kõik abinõud

Anne Põder
Copy
Paide Selveris hoiavad ostjad nõuetekohaselt kahemeetrist vahemaad. Seda tuletavad meelde ka sildid.
Paide Selveris hoiavad ostjad nõuetekohaselt kahemeetrist vahemaad. Seda tuletavad meelde ka sildid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kaupmehi nörritab, et vaatamata iga päev ohuolu­korras töötami­sele on neist saanud peksupoisid, kelle peale näpuga näidatakse ja kelle peale kaevatakse. Ometi on enamik kauplusi võtnud tarvitusele kõik meetmed, et koroonaviiruse levikut vähendada.

Sel nädalal Paide ja Türi toidukaupluste olukorraga tutvudes ei leidnud Järva Teataja küll ühtegi kauplust, kus tervise­ameti juhistele oleks vilistatud. Igal pool on üleval turvalist ostlemist meelde tuletavad juhised, kassade juures käte desovahendid, mõnes poes saab kätte tõmmata ka ühekordsed kindad. Samuti on kõikjal kahemeetrist vahemaad meelde tuletavad sildid ning põrandatel soovituslikku vahemaad tähistavad kleebised. Suuremate kaup­luste siseraadiod kuulutavad iga natukese aja tagant kaupluses käitumise reegleid.

Mitmes poes on kassades müüjate ja ostjate vahele vastastikuseks kaitseks pandud pleksiklaasist turvaseinad. Müüjad kannavad kummikindaid ja mõnel pool, kus turvaklaasi pole, tõmbavad ostjaga suhtlemise hetkeks ette maski. Vaatamata eriolukorrale soovivad nad naeratades inimestele head päeva ja tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles