Üks mees ehitab kriisiajal linna

Urmas Glase
Copy
Indrek Kuuset intrigeerib idee korjata kokku teadaolevad arhiivikillud ja teiste keskaegsete linnade teave, mida võiks Paidele üle kanda ja ehitada lisaks linnusele üles kogu toonase linna makett.
Indrek Kuuset intrigeerib idee korjata kokku teadaolevad arhiivikillud ja teiste keskaegsete linnade teave, mida võiks Paidele üle kanda ja ehitada lisaks linnusele üles kogu toonase linna makett. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vodja kooli tööõpetuse õpetaja Indrek Kuuse lapsepõlves oli aegu, kui ta käis vaat et üle nädala Järvamaa muuseumis Paide linnuse maketti imetlemas ja uurimas, kuidas see on ehitatud.

Koroonaajal kodusele tööle jäämine on andnud Kuusele suure tõuke täita lapsepõlveunistus ja ehitada näputööna Paide ordulinnuse makett. «Praegune aeg sunnib otsima mõtestatud tegevust ja annab võimaluse tegeleda ideedega, milleks varem pole aega leidunud,» ütles ta.

Kuuse lisas, et eelmisel talvel tegid lapsed tööõpetuse tundides liistudest palkmajade makette. «Lasime kõik kooli töökojas üle jäänud lauajupid ja liistud ühte mõõtu ja kasutasime ära,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles