Õueköögid seisavad porisupi keetjate ootel

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Nagu päris: praegu saab Lokuta lasteaeda toodud poriköögiprojekti eestvedaja Jane Reiljan-Rajasaar selle üle üksi rõõmu tunda. Kui tavaolukord taastub ja lapsed lasteaeda naasevad, saab köök väikseid kodukokkasid täis.
Nagu päris: praegu saab Lokuta lasteaeda toodud poriköögiprojekti eestvedaja Jane Reiljan-Rajasaar selle üle üksi rõõmu tunda. Kui tavaolukord taastub ja lapsed lasteaeda naasevad, saab köök väikseid kodukokkasid täis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi Türi lasteaia Lokuta ja Türi-Alliku õppekohas praegu lapsi pole, ootab neid päeval, mil tavapärane elurütm taastub ning nad saavad lasteaeda minna, ees üllatus. Lasteaia tervisetöötaja Jane Reiljan-Rajasaare eestvõttel ning vastutulelike ettevõtete abil on nüüd lastel õues kasutada uued ja uhked poriköögid.

Poriköögid jõudsid lasteaeda eelmisel nädalal ja nüüd on mõlema maja lastel kahtlemata õues asjatamist rohkem. Poriköök pakub võimalust näiteks liivakooke küpsetada või käbisuppi keeta ja kasvõi kivimüslit kokku segada. Ja kuigi mõni lapsevanem langeb õhtul lapsele järele tulles ahastusse, sest järeltulija õueriided tilguvad porist, siis vähemalt üks on kindel – õues pole lapsel igav olnud.

Poriköökide «maaletooja» on Türi lasteaia tervisetöötaja Jane Reiljan-Rajasaar, kes sõnas, et kindlasti ta ennast üksi selles suhtes rambivalgusse ei seaks. «Tüüpiline eestlane, mis nüüd mina!» naljatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles