Türilt pärit jooksumees jäi Keeniasse lõksu

Kuido Saarpuu
Copy
Kolm Eesti jooksjat Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Ainukesel staadionil, kus mehed saavad treenida. See on ehitusjärgus staadion, kõik teised spordiobjektid on suletud. Ülejäänud treeningud tuleb teha vabas looduses.
Kolm Eesti jooksjat Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Ainukesel staadionil, kus mehed saavad treenida. See on ehitusjärgus staadion, kõik teised spordiobjektid on suletud. Ülejäänud treeningud tuleb teha vabas looduses. Foto: Georg Tulver

Veel enne, kui Eestis kuulutati märtsi keskel koroonaviiruse laialdase leviku tõttu välja eriolukord, oli Türilt pärit jooksumees Olavi Allase juba lennukis ja Aafrika poole teel. Ees ootas Keenia. Jooksulaager.

Juba laagri esimestel päevadel ütles Allase, et Eestisse tagasi tulek võib osutuda keeruliseks. Nii ongi läinud. Esialgu pidi ta koju lendama selle kuu alguses, kuid et maailm on vahepeal sisuliselt lukku pandud, on ta sunnitud kohapeale jääma.

«25. märtsist peatati Keenias rahvusvaheline lennuliiklus. 6. aprillil pikendati seda 6. maini. Sisuliselt on mul võimatu siit praegu tagasi tulla,» selgitas Olavi Allase. «Osa riike teeb evakuatsioonilende, aga nendele saada on keeruline, sest eelistatakse oma riigi kodanikke ning vanemaid ja riskirühma kuuluvaid inimesi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles