Paide gümnaasium: uppuv paat või võimas laev

Rauno Uusleer
Copy
Paide gümnaasiumis valmistub teine lend peagi andma oma emakeeleeksamit.
Paide gümnaasiumis valmistub teine lend peagi andma oma emakeeleeksamit. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel aastal palju kõneainet tekitanud Paide riigigümnaasium on raskemad ajad seljatanud. Kuigi jutud kooli ebapädevuse kohta käivad edasi, puudub selleks põhjus. Halvustavad kuulujutud ärgitasid kooli noori selgitama, kuidas asjad tegelikult on.

Paide gümnaasiumi Secunda 2 õpilane Damaris Ly Tambla ütles, et nagu noorele koolile kohane, on ka Paide gümnaasiumil olnud tõuse ja mõõnu. «Paide gümnaasium on üks suur positiivne üllatus. Minu arvamus ja pilt sellest koolist on muutunud aja jooksul mitu korda, kuid olen siiski selle kooli õpilane ja mul on hea meel, et saan öelda, kui palju positiivset on tehtud,» lausus ta. «See tuleneb sellest, et uus kool areneb ning otsib loovaid lahendusi ja võimalusi koostööd teha.»

Kuigi Tambla oli eelmisel aastal vahetusaastal ega oska otseselt öelda, mis on selle ajaga kooli korralduses muutunud, on ta siiski suhelnud teiste õpilaste ja töötajatega. «Kõrvu on jäänud, et inimesed tunnetavad sel aastal suuremat stabiilsust. Seda aitavad tekitada uus koolijuht ja kindlad sihid, mille poole pürgides tehakse teadlikke muudatusi. See on toonud usalduse kooli vastu ja loonud usaldusliku õhkkonna,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles