Riigikontroll soovitab omavalitsustel majandushuvi suurendada

Urmas Glase
Copy
Konesko juht Mart Hirtentreu, kelle tootmisüksused asuvad Järva ja Türi vallas, on rahul omavalitsuste tegevusega ettevõtluse arendamisel, sest on võtnud ettevõtjana sihiks ise hakkama saada ja mitte loota omavalitsusele. «Kui vaja omavalitsusse pöörduda, siis saan vastuse ja edasiviiva juhise ning sellest piisab,» sõnab ta.
Konesko juht Mart Hirtentreu, kelle tootmisüksused asuvad Järva ja Türi vallas, on rahul omavalitsuste tegevusega ettevõtluse arendamisel, sest on võtnud ettevõtjana sihiks ise hakkama saada ja mitte loota omavalitsusele. «Kui vaja omavalitsusse pöörduda, siis saan vastuse ja edasiviiva juhise ning sellest piisab,» sõnab ta. Foto: Urmas Glase/ Järva Teataja

Veel enne eriolukorra väljakuulutamist tutvustas riigikontroll analüüsi, milles osutas, et kohalike omavalitsuste huvi ettevõtlust edendada tuleks järsult suurendada. Kui omavalitsused tunnetaksid otsest rahalist kasu, aitaks see omakorda kogukondadel mõista, et nii paraneb kohalik infrastruktuur ja maapiirkondadesse tekivad püsivad töökohad.

Koos kaubandus-tööstuskojaga tehtud uuringust ilmneb, et ettevõtjad ei oota linnadelt-valdadelt üldjuhul rahatuge, vaid tähtsustavad korras infra­struktuuri, sõidetavaid teid, ratsionaalset ning argumendipõhist suhtlemist planeeringute ja lubade menetlusel.

Auditijuht Tambet Drelli selgitusel tunnetavad ettevõtjad, et üha rohkem esineb juhtumeid, kus kohaliku võimu esindajad jäävad ettevõtja plaanitava investeeringu suhtes ebalevaks, üritades vastu tulla korraga nii ettevõtja soovidele kui ka püüdes samas hoiduda vastasseisust mõne kohaliku hääleka huvirühma või aktivistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles