Lasteaiaõpetajad ei istunud kriisi ajal käed rüpes

Silja Vilbu
Copy
Roosna-Alliku lasteaia direktor Grisly Kuuskler plaanib pärast eriolukorra lõppu kolleegidega arutada, milliseid tarkuseteri koroonakriisist kaasa on võtta.
Roosna-Alliku lasteaia direktor Grisly Kuuskler plaanib pärast eriolukorra lõppu kolleegidega arutada, milliseid tarkuseteri koroonakriisist kaasa on võtta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eriolukorra ajal on palju räägitud sellest, kuidas tulevad uudse olukorraga toime koolilapsed ja nende vanemad ning kuidas õpetajad lapsi distantsilt õpetavad. See, mismoodi tegutsevad lasteaaiad, on veidi tagaplaanile jäänud. Roosna-Alliku lasteaia Hellik direktor Grisly Kuuskler jagab Järva Teatajaga oma kogemusi.

Veel eelmisel aastal töötas Kuuskler PAIde lasteaias rühma­õpetajana. Roosna-Alliku lasteaia direktori kohale asus ta tänavu jaanuaris.

Kuuskler märgib, et see on tema esimene juhikogemus, mis algas kohe sellise pauguga. Alushariduse pedagoogikas niisuguses olukorras hakkamasaamist või kriisijuhtimist ei õpetata, teadmised tulevadki paraku kogemustega. Äsjane kriis oli uudne ka paljudele kogenud lasteaiajuhtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles