Tööpäevale pani punkti uhke tiitel

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Reede õhtul oodati Järvamaa haigla õendusabi keskuse ukse ees kedagi. Kohal olid kaamerad ja mikrofonid, keegi hoidis suurt lillekimpu. See polnud siiski pidulikus vormis koroonauudiste kajastus. Kohale vuranud auto uksest oodati väljumas äsja tööpäeva lõpetanud Järvamaa aasta ema. «Ma loodan, et ta jooksu ei pane, kui ta kõiki neid inimesi ja kaameraid näeb,» ütles tiitlisaaja tütar. Ema jäi paigale ja joosta polnud vaja, sest õnnitlused tuli vastu võtta.

Öeldakse ikka, et emad on superkangelased. Et ühes emas on peidus nii Chuck Norris, hea haldjas kui ka Pöial-Liisi, saavad kiidelda vist vähesed lapsed. Järvamaa aasta ema tiitli pälvinud Maia Dzanelidze kolm last võivad seda täie kindlusega öelda.

Tihti tuleb ette, et valides kõige-kõigemaid, ei paista keskmine eestlane just eriliselt silma sellega, et kiidaks kedagi. Ikka on kandidaate vähe. Võis siis ei kiputa neidki ülemäära kiitma ja iseloomustama. Hea, kui teinekord pannakse kirja, et kandidaat X on tubli, teeb hoolega tööd ja tal on hea iseloom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles