Tikupoisis sai rakendust mitukümmend tuhat uut töötajat

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mesilastarud mõne suurlinna hoone katusel on olnud trend juba mõnda aega, ka riigipea Kersti Kaljulaid peab Kadrioru lossi roosiaias mesilasi. Et aga keegi bensiinijaama «tagahoovi» mesitarud püsti paneks, pole vähemalt Eestis varem teadaolevalt juhtunud. Pea 120 000 tiivulist töölist hoolitsevad seal nüüd tankla külastajate magusaisu rahuldamise eest ja restorani juhataja Tanel Teasi (pildil) ütlust mööda on esimesed meekärjed söömisvalmis paari nädala pärast.

Lusikatäis värsket kärjemett restoranist tellitavate pannkookide peale või ampsuks kohvi kõrvale, kuidas kellelegi mekib. Mis aga peamine – mesi pole pärit piiri tagant ega ole segatud pooleks suhkrusiirupiga, vaid on täiesti oma hoovi toodang.

Meevarude eest hoolitsevad Tikupoisi tagahoovis mõnesaja meetri kaugusel seisvate mesitarudes pea 120 000 tiivulist hooajatöölist. Kaks taru on seal seisnud juba paar nädalat ja kui vähegi ilma on, starditakse tarudest lähiümbrusse korjeretkele. Tikupoisi kliendid saavad värsket mett süüa tõenäoliselt juba kuu lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles