Autopesufirma plaanib Paide linna kohtusse kaevata

Tiit Reinberg
Copy
Aqua Pesulad on plaaninud juba mitu aastat ehitada Paides Pärnu 60 kinnistule autopesulat, kuid asjaajamine võib aega võtta veel paar aastat.
Aqua Pesulad on plaaninud juba mitu aastat ehitada Paides Pärnu 60 kinnistule autopesulat, kuid asjaajamine võib aega võtta veel paar aastat. Foto: Dmitri Kotjuh

Paidesse Pärnu tänavale autopesulat ehitada sooviv firma Aqua Pesulad pole rahul, et Paide linnavolikogu nõuab neilt keskkonnamõju strateegilist hindamist ja arutab nüüd, kas jätta linna pesula rajamata või minna õigust nõudma kohtusse.

Juunis otsustas Paide linnavolikogu, et Paides Pärnu 60 krundile autopesula rajamiseks tuleb ettevõtjal algatada keskkonnamõju strateegiline hindamine. See tähendab pesulat rajavale firmale aga raha- ja ajakulu ning Aqua Pesulad esitas volikogu selle otsuse peale vaideotsuse.

Üksnes selle punkti arutamiseks tuli Paide linnavolikogu eelmisel nädalal kokku. Koosoleku alguses võttis volikogu ees sõna linnavolinik Andres Põllu, kes avaldas imestust, et üks eraettevõte soovib linnavolikogule ette kirjutada, kuidas tuleb neil linna juhtida. Põllu avaldas arvamust, et pesula tuleks saata linna piiri taha, sest Pärnu tänav pole sellele sobilik koht. «See ei sobi sinna esteetiliselt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles