Volikogus vaieldi Retla-Kabala kooli saatuse üle

Tiit Reinberg
Copy
25. juunil tervitasid Türi kultuurikeskuse ees volinikke veerandsada meeleavaldajat, kes nõudsid, et Retla-Kabala kool saaks senisel kujul jätkata. Neljapäeval peetud istungil volikogu nende soovi arvesse ei võtnud.
25. juunil tervitasid Türi kultuurikeskuse ees volinikke veerandsada meeleavaldajat, kes nõudsid, et Retla-Kabala kool saaks senisel kujul jätkata. Neljapäeval peetud istungil volikogu nende soovi arvesse ei võtnud. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi valla arengukava aastateks 2021–2025 on viimasel ajal palju pingeid tekitanud. Täpsemalt öeldes selle osa, mis puudutab valla haridusvõrgu tulevikku.

Volinike ette jõudnud arengukava nägi ette, et peale Türi põhikooli jätkaksid senisel kujul Väätsa ja Laupa põhikool. Käru ja Retla-Kabala kool muutuksid üheksa klassi asemel kuueklassiliseks. Kevade kool liidetakse aga Türi põhikooliga.

Kui Türi vallavolikogu hakkas koolivõrgu küsimust juuni lõpus arutama, ootasid kultuurikeskusesse saabunud volinikke veerandsada peamiselt Oisu kandi inimest, kes avaldasid oma pahameelt plaani üle, et nende kodukandi kool muutuks üheksaklassilise asemel kuueklassiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles