Memento ühendus otsib uut hingamist

Urmas Glase
Copy
Järvamaa Memento Ühenduse liikmed meenutasid Pilistvere genotsiidiohvrite mälestuseks rajatud kivikangrus 81. aastat tagasi Eestit vabaduse võtnud Nõukogude Liidu ja hitlerliku Saksamaa salasobingut.
Järvamaa Memento Ühenduse liikmed meenutasid Pilistvere genotsiidiohvrite mälestuseks rajatud kivikangrus 81. aastat tagasi Eestit vabaduse võtnud Nõukogude Liidu ja hitlerliku Saksamaa salasobingut. Foto: Erakogu

Memento Järvamaa Ühendus on Eesti Memento Liidu eestvõttel ja Järvamaa muuseumi sõprade seltsi kaasabil taastamas pärimusliikumist, et mäletada neid, keda on vangistatud, piinatud ja Eestist asumisele saadetud.

Muuseumi sõprade selts kutsub repressioonidega kokku puutunud inimesi, ka Siberis sündinuid ja lapsena kasvanuid, neljapäeval, 3. septembril kell 14 Türi kultuurimajja Memento ühenduse üldkoosolekule arutama, kuidas hoida Järvamaal mälestust ülekohtuselt kannatanud inimestest. Kohapeal on võimalik kirjutada avaldus ühendusse astumiseks.

Liikumisele uue hoo andmise üks algatajaid, Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts, ütles, et Memento Järvamaa ühendus on olnud seni aktiivne kaasalööja, kuid nagu ikka, teeb aeg oma töö ning senised juhid loodavad nooremate peale, kes veaksid pärimuslikult edasi kommunistliku okupatsioonivõimu repressioonide all kannatanute mittetulundusühinguid ja seltsinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles