Haigla küsib juurdeehitise tarvis riigilt miljonit

Tiit Reinberg
Copy
Järvamaa haigla plaanitav juurdeehitis (tähistatud punasega) tuleb kahekorruseline ja asub Lembitu pargi poolses otsas.
Järvamaa haigla plaanitav juurdeehitis (tähistatud punasega) tuleb kahekorruseline ja asub Lembitu pargi poolses otsas. Foto: Järvamaa haigla

Järvamaa haigla peaarsti Andres Müürsepa ja Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehe Priit Värgi allkirjaga läks sotsiaalministeeriumi kiri, millega haigla taotleb A-korpuse juurdeehitise rajamiseks miljon eurot. «Haigla juurdeehitist on vaja erakorralise meditsiini osakonna (EMO) vastavusse viimiseks koroonaviirus SARS-CoV-2 haiglasisese nakkuse vältimise nõuetega,» selgitab kiri. «Järvamaa haigla EMO kasutuses on koos koridori ja WC-dega kokku 259,8 ruutmeetrit, kuid sisutöö tegemiseks (patsientide läbivaatus, jälgimine, protseduurid ja isoleerimine) on ainult 76,4 ruutmeetrit.»

Ministeeriumi saadetud raha­palvele on lisatud Põhja-Eesti regionaalhaigla kiirabikeskuse ülemarsti-juhataja ja endise hädaolukorra meditsiinijuhi Arkadi Popovi kiri, kus ta ütleb, et Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakond ei vasta tänapäeva nõuetele, mis tuli eriti ilmsiks COVID-19 eriolukorras.

Popov märgib, et puuduvad patsiendi isolatsiooni võimalused, kaasa arvatud negatiivse rõhuga isolatsioonipalat. Erakorralise meditsiini osakonna ülesehitus ei võimalda nakkusohtlikke patsiente eraldada ega teha eraldi liikumisteid nakkusohtlikele ja teistele EMOsse pöörduvate inimestele ning plaaniliselt statsionaarsele ravile ja sealt lahkuvatele patsientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles