Õpetajad valmistuvad vaktsiinisüstiks

Anne Põder
Copy
Paide Hammerbecki põhikooli õpetaja Siiri Sitska kannab koolis olenevalt tunnist kas maski või visiiri. Et sellest pääseda, tulebki lasta end vaktsineerida.
Paide Hammerbecki põhikooli õpetaja Siiri Sitska kannab koolis olenevalt tunnist kas maski või visiiri. Et sellest pääseda, tulebki lasta end vaktsineerida. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal kerkis haridusminister Liina Kersna eestvõttel teravamalt päevakorrale õpetajate ja teiste haridusasutuste töötajate võimalikult kiire vaktsineerimine. Perearst Ingrid Aldil valmis juba jaanuaris Paide linna ja Järva valla haridustöötajate kohta katseprojekt. Sellest selgus, et ligi 72 protsenti õpetajaid laseks end vaktsineerida, kuigi 21 protsenti neist veel veidi kõhkleb.

Paide Hammerbecki põhikooli õpetaja Siiri Sitska ütles, et peab igal juhul õpetajate koroona vastu vaktsineerimist vajalikuks. «Ega meil ole muud valikut. Töökoht lihtsalt on selline, et puutume iga päev paratamatult suure hulga inimestega kokku,» lausus ta.

Haridustöötajate huvi kaardistamise katseprojekti kaudu andis Sitska kaitsesüstimiseks nõusoleku. Samamoodi tegi veel 45 tema kolleegi ehk 68 protsenti kooli töötajatest. Kui kõhklejad sinna juurde arvata, saaks soovitusliku 70-80 protsenti koolis kindlasti kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles