Riik toetab talispordiedendust

Tiit Reinberg
Copy
Paide tehismaastikule rajatraktori või lumekahurite ostmist toetab riik tänavu 30 000 euro ja sama suure summa lisab ka Paide linnavalitsus.
Paide tehismaastikule rajatraktori või lumekahurite ostmist toetab riik tänavu 30 000 euro ja sama suure summa lisab ka Paide linnavalitsus. Foto: Dmitri Kotjuh

Kultuuriminister Anneli Ott kinnitas selle aasta toetuste saajad taotlusvoorust «Regionaalsete tervisespordikeskuste väljaarendamise toetus perioodil 2019–2022». Toetust sai 23 eri maakondades asuvat tervisespordikeskust 600 000 euro ulatuses. Järvamaale tuli sellest 40 000 eurot, mis jaguneb Paide tehismaastiku (pildil) (30 000 eurot) ning Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse (10 000 eurot) vahel.

SA Paide Spordikeskus juhatuse liikme Erich Petrovitsi ütlust mööda pole veel kindel, kas selle raha eest ostetakse endisele prügimäele kerkinud tehismaastiku tarvis lumekahurid või rajatraktor.

Petrovits lisas, et tehismaastikku on arendatud juba mitu aastat ja tänavu käis seal palju inimesi suusatamas. Edaspidised plaanid on sellised, et suusarõõmu saaks tunda ka nendel talvedel, kui lund napib. Selleks lähebki tarvis lumekahureid. Samuti on tehismaastikule hädasti vaja rajatraktorit ja nüüd ongi arutelu küsimus, kumb neist investeeringutest teha tänavu ja kumb lükata järgmisse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles