Perearstikeskuse toetuse kärpe tasuvad Paide linn ja Järva vald

Tiit Reinberg
Copy
Kuna Paide perearstikeskuses töötab kaheksa perearsti asemel kuus, vähendas riik toetust 74 948 euro võrra ning selle summa hüvitavad Järvamaa haiglale Paide linn ja Järva vald.
Kuna Paide perearstikeskuses töötab kaheksa perearsti asemel kuus, vähendas riik toetust 74 948 euro võrra ning selle summa hüvitavad Järvamaa haiglale Paide linn ja Järva vald. Foto: Kristo Kivisoo

Poolteist aastat tagasi avati Paides perearstikeskus, kus on ruumi kaheksa perearsti tarvis. Maja valmis suuresti riigilt saadud üle miljonieurose toetuse abil.

Juba enne maja valmimist oli selge, et kuigi ruumid ehitati uude majja kaheksa perearsti tarvis, siis tegelikult hakkab seal tegutsema kuus perearsti. Kuna rahataotluses lubati keskus täita aga kaheksa perearstiga, on algusest saadik räägitud võimalusest, et Järvamaa haigla peab osa toetusrahast tagasi maksma.

Möödunud aasta 8. septembril saatsid Järvamaa haigla juhatuse liige Andres Müürsepp, Paide linnapea Priit Värk ja toonane Järva vallavanem Rait Pihelgas sotsiaalminister Tanel Kiigele kirja, milles andsid teada, et Paide esmatasandi tervisekeskus ei ole endiselt täielikult täidetud, mis tähendab, et kaheksast perearstipraksise kohast on täidetud kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles