Õnnetu elusaatusega koer leidis ajalehe kaudu päriskodu

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Penny veedab palju aega toas perenaise Leili Vilboki seltsis. Oma senises elus pidi ta kogu aja olema tillukeses kõledas kuudis.
Penny veedab palju aega toas perenaise Leili Vilboki seltsis. Oma senises elus pidi ta kogu aja olema tillukeses kõledas kuudis. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva Teataja on tänavu talvel Imaverest päästetud ketikoera Penny saatusel silma peal hoidnud. Viimati kirjutasime temast suvel, kui selgus, et senised koduotsingud on luhtunud. Juhuslikult sattus lugu lugema Türil elav pensionär Leili Vilbok, kes mõtles, et just Penny oleks talle tore seltsiline. Nüüd, mitu kuud hiljem, ei kahetse ta otsust karvavõrdki.

Leili Vilbok (86) silitas Pennyl pead ja ütles, et nad saavad kahekesi kenasti hakkama. Kedagi rohkemat nende majas ei ela. «Mul on oma aed ja koeral on vaba voli siin ringi joosta. Paar korda on ta mul üle aia hüpanud ja jooksu pannud. Olen nüüd ettevaatlikum. Kui aias toimetan, siis olen ta kuuti pannud selleks ajaks, kui inimesed oma koeri jalutavad,» selgitas ta.

Just aiast mööda patseerivate koerte peale lähebki Penny enamasti elevile: haugub, jookseb ja hüppab. «Ta pole kuri ega taha neid rünnata. Pigem on ta elevil ning püüab nendega suhelda ja mängida,» ütles Vilbok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles