Järvamaal tuleb lähiaastail rinda pista oluliste muutustega

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Maakonna strateegilised eesmärgid on oluliselt muutunud, selgub Järvamaa uuendatud arengustrateegiast. See on maakonna olulisim arengudokument. Et pääseda üldisest pessimistlikust väljavaatest, mis tuleneb peamiselt raha ja inimeste vähesusest, pakub strateegia kodumaakonnale vastuseid, kuidas esile kerkinud probleeme lahendada.

Töö uuendatud versiooni kallal on käinud alates eelmisest aastast, aktiivsemalt eelmisest sügisest. Eesmärk oli parandada maakonnaülest koostööd, mille tulemusel paraneksid kohalikud teenused ja Järvamaa oleks paremini esindatud regionaalpoliitikas.

Paide linnapea Kulno Kleini arvates on kõige olulisem mõjutada just regionaalpoliitikat. «See on strateegiline eesmärk number üks. Eesti regionaalpoliitika on väga nõrk, lõhed piirkondade vahel suurenevad endiselt ja Järvamaa peab siin kõvasti pingutama, et regionaalpoliitilised otsused meiega arvestaks. Selleks tuleb meil teha koostööd ka teiste maakondadega. Osaleme kindlasti Kesk-Eesti arenguleppe koostamises,» selgitas Klein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles