Türi vibulaskurid kuldasid Eesti üle

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Robin ja Lisell Jäätma võitsid segapaaride arvestuses kuldmedalid, kuid individuaalsed duellid medalite nimel seisavad neil veel ees.
Robin ja Lisell Jäätma võitsid segapaaride arvestuses kuldmedalid, kuid individuaalsed duellid medalite nimel seisavad neil veel ees. Foto: Karli Saul/EOK

Poolas Krakovis toimuvatel Euroopa mängudel kasvatasid Eesti koondise medaliarvet Türi vibulaskjad Lisell (23) ja Robin Jäätma (22). Õde ja vend võitsid plokkvibu segapaaride võistlusel kuldmedali.

Ärevad hetked olid Jäätmadel juba poolfinaalis, kus nende vastaseks olnud Türgi paari vastu tuli kasutusele võtta lisanooled. Otsustava lasu tegi Robin Jäätma. «Jah, aga see on ikkagi tiimitöö. Õeta ei saaks ma lasta,» sõnas ta võistlust ERR-ile kommenteerides. «Ei saa öelda, et võitsime just sellepärast. Mõlemad lasime hästi. Suutsime õigetel hetkedel kümnesse tabada. Meil õnnestus ka ümberlaskmises lasta vastastest paremini.»

Finaali tulid Lisell ja Robin Jäätmale vastu taanlased. Ei saaks öelda, et finaaliheitlus olnuks vähem pingeline kui poolfinaal, sest taas pidi võitjate selgitamiseks kasutama lisanooli. Lisell Jäätma ütles, et finaal oli tõesti väga pinev. «Mõtlesime esimeses seerias, et oleme selle juba ära andnud. Oleks pidanud maksimumi laskma, aga kõik läks hästi, shoot-off samuti,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles