Lastefond aitab Koeru perekodu lapsi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates sellest kuust aitab Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond Koeru perekodus kasvavatel lastel saada täiendavat psühholoogilist ja terapeutilist tuge, makstes neid nõustamas käivale eripedagoogile töötasu ja sõidukulude eest.

Koeru perekodus elab 15 last vanuses 5–19 eluaastat, kelle ühissaatus on olnud valulikud kogemused, mis mõjutavad nende elu ja toimetulekut. Perekodu juhataja Relika Pedosoni ütlust mööda esineb lastel palju füüsilisi ja vaimseid traumasid, millega tuleb tegeleda järjepidevalt ja professionaalselt. «Selliste traumade mõju on äärmiselt sügav, seetõttu peame leidma lapsele parima abi,» lausus ta.

Pedoson lisas, et samuti on vastuolulised laste tunded seoses oma vanematega. «Neil on meeles pettumused ja vanemate põhjustatud valu, mistõttu kaasneb vanemate kontaktivõtuga palju hingelist segadust ja arusaamatus,» selgitas ta. «Meil töötajate ja laste kasvatajatena tuleb lähtuda laste parimast huvist, kuid nendes olukordades on arusaam lapse parimast huvist hägune ja muutlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles