Kittel ja ülikond aitavad suhteid klaarida

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alburahva Teatri uuslavastus «Kapist välja» kisub vaatajate ette inimeste varjatuks jääva poole, inimsuhteid hakkavad lahkama kapis rippuvad riided.

Homme Albu rahvamajas esietenduvas lavastuses elustuvad vaatajate silme all pidžaama, kittel, ülikond ja teksad. Neil kõigil on oma iseloom, aga ka seos mehe ja naisega, kes ühist riidekappi jagavad. Näidendi autor Küllike Veede selgitab, et mees ja naine ei tule ühel hetkel oma suhtega toime ning nende riided otsustavad sekkuda, sest tajuvad enda suunas ähvardavat käitumist. Nagu ikka, on Veede ütlust mööda lugu elust enesest ja omajagu tõsine, kuigi väike muie suu- või kapinurgas on ka lubatud.

Ta tunnistab, et otsis umbes aasta jagu olukorda, kus erinevad tegelased võiksid mingitel asjaoludel kohtuda ning kodus olles langes tal pilk riidekapile. «Inimesed satuvad sinna koos harva, küll aga on seal teisi elanikke,» meenutab ta näidendi kirjutamise algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles