Tegime ära

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa vallavanem Lauri Läänemets pidas esialgu oma mõtet rabasse talgute korras laudteed teha veidi hulluks, sest tavapäraselt kulub kahe kilomeetri pikkuse laudtee ehitusele ligi kuu aega, aga tulemusega jäi ta väga rahule. «Silm puhkab ja süda on rahul, kui vaatan seda, mis täna tehtud saime,» ütles ta.
Talgute kestel veeti rabasse 70 m³ puitmaterjali, valmis üle kilomeetri laudteed raba kaugemas otsas, korrastati käimlat ja lõkkeplatsi, puhkamiseks mõeldud katusealust ja uuendati pinke. Jõukohast tööd jagus ka pere pisematele.
Lauri Läänemetsa meelest oli kogu aktsioon suuremat sorti logistiline proovikivi. «Puuduva osa teeme korda samuti ühistööna ja selleks koguneme mõnel uuel päeval,» lubas ta.
Väätsa vallavanem Lauri Läänemets pidas esialgu oma mõtet rabasse talgute korras laudteed teha veidi hulluks, sest tavapäraselt kulub kahe kilomeetri pikkuse laudtee ehitusele ligi kuu aega, aga tulemusega jäi ta väga rahule. «Silm puhkab ja süda on rahul, kui vaatan seda, mis täna tehtud saime,» ütles ta. Talgute kestel veeti rabasse 70 m³ puitmaterjali, valmis üle kilomeetri laudteed raba kaugemas otsas, korrastati käimlat ja lõkkeplatsi, puhkamiseks mõeldud katusealust ja uuendati pinke. Jõukohast tööd jagus ka pere pisematele. Lauri Läänemetsa meelest oli kogu aktsioon suuremat sorti logistiline proovikivi. «Puuduva osa teeme korda samuti ühistööna ja selleks koguneme mõnel uuel päeval,» lubas ta. Foto: Erakogu

Tänavu oli «Teeme ära!» talgupäeva märksõna valmistumine, olgu siis looduse vingerpussideks või Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Järvamaal aitasid 100 talgukohas ettevalmistusi teha 2212 talgulist, üle Eesti oli talgulisi väljas vähemalt 50 358 ja talgupaiku 2130.

Talgupäeva korraldajate teatel oli talguid tänavu rekordarv. Ühe eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri selgitusel on talgupäevast kujunenud kümnetele tuhandetele inimestele igakevadine oodatud suursündmus, mis liidab kogukondi ja toob näod naerule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles