Äpp lükkab käepideme minevikku

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aina enam küsivad Viking Window kliendid käepideme asemel rakendusega avanevaid uksi ja aknaid ning selleks et püsida turul edukas, investeerib ettevõte arendusse miljoneid eurosid.

Paide vallas Mäo keskuses tegutsevas aknaid ja uksi tootvas Viking Window ASis on juhatuse esimehe Toomas Agasilla selgitusel juba paar aastat püsinud kasvusirge jälle tõusma hakanud. «Juba aasta algusest on turud aktiivsemad nii välismaal kui ka Eestis ja julgeme prognoosida lausa 15protsendist käibekasvu,» ütles ta.

Kasvu saavutamine tähendab toote arendust, sest inimene läheb aina mugavamaks. Juba tavapäraste isepuhastuvate klaaside sekka lisanduvad näiteks elektrilised lukud ja automaatsulgurid. «Enam ei saa kliendile pakkuda uksele, aknale sobivamat käepidet,» teab üle 20 aasta ettevõtet juhtinud Agasild. Automaailmas pole mingi ime, et auto tunneb omaniku ära sõrmejälje järgi. Sama trend liigub ka uste maailma ja mitte ainult. «Enam pole ka harvad juhud, kui sisseastuv klient soovib äpiga töötavat ust. Kui sõrmejäljelugejaga uks on meil tootmises, siis arendusmeeskonnal on uurimisel juba ka äpi lahendus. Küll saab see ka olema, sest kui äpp lükkab käepideme minevikku, siis nii lihtsalt on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles