Makulatuuri rändas ka punakirjandus

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam koguti vanapaberit ühe õpilase kohta Peetri põhikoolis (põhikoolide arvestuses) ning Paide gümnaasiumis (gümnaasiumide arvestuses). Ka üldvõit läks samadele koolidele. Peetri kooli nimel võttis  Järvamaa omavalitsuliidu tegevdirektorilt Toomas Tippilt auhinna vastu Kaspar Talviste.
Kõige enam koguti vanapaberit ühe õpilase kohta Peetri põhikoolis (põhikoolide arvestuses) ning Paide gümnaasiumis (gümnaasiumide arvestuses). Ka üldvõit läks samadele koolidele. Peetri kooli nimel võttis Järvamaa omavalitsuliidu tegevdirektorilt Toomas Tippilt auhinna vastu Kaspar Talviste. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile pandi punkt vanapaberi kogumise kampaaniale. Kogutud rohkem kui 141 tonni makulatuuri hulgast leidus ka hulk nõukogudeaegset kirjandust, romaani «Ülesküntud uudismaad» lausa hulgi.

Väätsa prügila projektijuhile Eiki Hansarile tundub, et vanapaber veel otsa lõppema ei hakka ning pööningutelt ja panipaikadest tuleb vanu lehti välja küll ja küll. «Seda näitab kasvõi asjaolu, et juba on meiega võtnud ühendust uued koolid, kes järgmisel aastal kampaaniaga liituda soovivad,» lausus ta.

Eile olid Türi külje alla Veskisilla kalamajja kutsutud nende Järva-, Viljandi ja Raplamaa koolide esindajad, kes tänavuse kampaania nimel vanapaberit koguda pingutasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles