Veel üks osa koduloost jääb alles üle aegade

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Freimann 2006. aastal veel Lehtse koduloomuuseumi juhatajana kesk museaale, mida olnud seal ligi viis tuhat.
Jüri Freimann 2006. aastal veel Lehtse koduloomuuseumi juhatajana kesk museaale, mida olnud seal ligi viis tuhat. Foto: Järvamaa muuseum muis.ee

Kodu-uurimise seltsi eelmisel aastal ilmunud väljaannete konkursi nominentide hulka oli arvatud ka Järvamaa tõstespordi ajalugu kajastav raamat, mille autor Jüri Freimann on hingega kodukoha ajaloos kinni.

Raamatu koostaja, Lehtsest pärit Jüri Freimann on eelmise aasta novembris Saarakirja kujundatud «Tõstesport Järvamaal läbi aegade» eessõnas öelnud, et see kogumik on mõeldud eelkõige tõstespordisõpradele, endistele ja praegustele tõstjatele.

«Siin on kokkuvõtlikult ära toodud Eesti ühe pikkade traditsioonide ja identiteediga põlise maakonna, Järvamaa tõstespordi ajalugu, edetabelid ja saavutused,» kirjutab Freimann. «Selle kirjutise sisu on loonud järvakad ise. Koostajal jäi vaid materjal kokku panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles