Töötud saavad vabatahtliku töö eest stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäeval sõlmisid Paide säästva renoveerimise infokeskus ja töötukassa koostööleppe,  mis võimaldab töötutel vabatahtliku töö eest stipendiumi saada.

Paide säästva renoveerimise infokeskuse (SRIK) juhatuse liige Rainer Eidemiller (pildil) selgitas, et kui registreeritud töötu soovib SRIKi koosseisu kuuluva Järvamaa vabatahtlike keskuse kaudu tegutseda vabatahtlikuna,  maksab töötukassa talle stipendiumi 3,84 eurot päevas ja tasub ka sõidukulud 10 eurosenti kilomeetri kohta.


Eidemiller märkis, et tavapalgaga see muidugi ei konkureeri ega olegi selleks mõeldudki. «Aga aitab siiski katta vabatahtliku kulud ja võimaldab tal omandada uusi oskusi, leida kontakte, töötahet ja täiendada oma CV-d ka siis, kui tööd leida ei õnnestu,» selgitas ta.


Et keskus tegutseb Paide kogukonnakeskuse majas, kus käib samuti hoogne vabatahtlik tegevus, leiavad töötud seal Eidemilleri ütlust mööda  mitmesugust rakendust.
Näiteks on abi tarvis kogukonnakeskuse talgutel. «Sel laupäeval lammutame vaheseinu, järgmisel laupäeval teeme rohkem ehituslikke töid,» ütles Eidemiller. «Nii et kes tahaks panustada oma tööd ja aega kahte vanalinnas asuvasse ajaloolisse hoonesse ja saada ka pisut lisateadmisi säästva ehituse ja renoveerimise kohta, on talgutele teretulnud.» Lisaks ehitustöödele on talgutel vaja tegeleda ka heakorraga ja pakkuda töö tegijatele talgurooga.


Lisaks talgutele on vabatahtlikud oodatud kaasa lööma taaskasutatud ehitusmaterjali ennistuses, säästva renoveerimise viimistlusmaterjalide müügis Majatohtri kaupluses, muinsuskaitsetegevuses, puidu- ja metallitöökojas, kunstigalerii näituste korraldamises, tõlketöödes, projektikirjutamises, jalgrattalaenutuses, kogukondliku ajalehe väljaandmises, väliürituste korraldamises ja kodulehtede haldamises.


Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang ütles, et töötutel huvi vabatahtliku tegevuse vastu on. «Päris mitmed on osalenud SRIKi koolitustel ja õppepäevadel, löönud kaasa talgutel, aga nüüd on selle eest ette nähtud ka hüvitis,» lausus ta.
Eriti kasulik on uus võimalus Tasangu hinnangul noortele. «Noor inimene saab peale uute kontaktide ka koostöökogemuse ja teatud oskused ning tema CV-s annavad need kaalu,» põhjendas ta.


Huvilised peaksid oma vabatahtlikuna tegutsemise soovist teavitama töötukassat ja pöörduma vabatahtlike keskusse aadressil Tallinna 11 Paides. Keskusega saab ühendust ka meiliaadressil jarva@vabatahtlikud.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles