Maisilabürindis ekseldes saab Järvamaad avastada

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Maisipõld Roosna-Alliku külje all, kohe Pärnu–Rakvere maanteee ääres ei näe välja sugugi sedamoodi, et kuu aja pärast võiks labürinti Järvamaa huviväärsusi avastama minna, ent kui rohelised taimemüürid lõpuks kõrgustesse sirguvad, kujuneb see ehk maakonna popimaks põlluks.

Tänavune tujukas kevad on küllalt jutuainet andnud. Saarlased said mai alguses suusatada-kelgutada, lõunast saabunud linnud ei teadnud, kas jääda paigale või sättida end tuldud teed tagasi ning ka põllumeeste töid on külm ainult seganud. Mai kolmandal nädalal aga külvati Roosna-Alliku valla maadel asuvale põllule maisi ning algus Järva maavalitsuse plaanile kinkida Eesti Vabariigile 100 aasta juubeliks maisi-Järvamaa oli tehtud.

Maavanem Alo Aasma (pildil) ütles, et praegu on pilt põllul üsna kurb, sest kevad on paari nädalaga nihkes. Normaalne oleks, kui põllul oleks mais praegu umbes põlvini, ent taimed on suutnud mullapinnast nina välja upitada vaid mõneteistkümne sentimeetri jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles