Ligi veerand klassidest ei püsinud suitsupriid

Merili Nikkolo
, «Järva Teataja»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobris lubasid 21 klassi õpilased, et püsivad pool aastat suitsupriid. Kevadeks oli siiski üle-eestilise võistluse katkestanud kuus klassi ehk ligi veerand õpilastest.

Aprillis lõppes üle-eestiline suitsuprii klassi võistlus. Järva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Helle Põllu lausus, et Järvamaal oli kirjas 21 klassi üheksast koolist. Seega hakkas võistlema 219 õpilast. «Lõpuni pidas vastu 15 klassi 168 õpilasega ehk 76,7 protsenti alustanutest,» sõnas ta.
Eelmisel aastal alustas võistlust 19 klassi 321 õpilasega ja lõpuni olid neist suitsupriid 14 klassi ehk 239 õpilast (74,4 protsenti). Tänavu olid noorimad IV klassist ja vanimad X klassist.
Kõige rohkem klasse võistles Retla koolis, kust pani end kirja kuus klassi, aga kolm neist ei pidanud aprillini vastu. Aravete keskkoolis oli alustajaid neli klassi ja kõik ka lõpetasid.
Laupa põhikoolis võistles kolm klassi, ülejäänud koolides oli osalejaid üks või kaks.
Suitsuprii klassi võistlus on suitsetamisvastane ennetusprogramm IV–XII klasside õpilastele, kes on oma allkirjaga kinnitanud lubadust olla kuus kuud tubakavabad.

Võistlemine käib vastastikuse aususe ja usalduse põhimõttel, õpilased ja õpetajad kontrollivad ise klassikaaslaste tubakavabaks jäämist.
Suitsuprii klassi võistlust korraldab tervise arengu instituut. Projektijuht Reelika Viitamees sõnas, et üle-eestilised tulemused selguvad järgmisel nädalal, kui kõik maakonnad on oma andmed ära saatnud.
Võistlemist alustas sügisel 12 476 õpilast 187 koolist ja 733 klassist üle Eesti.
Kõigi lõpuni vastu pidanud klasside vahel läheb loosi viisteist 320eurost preemiat, mis on mõeldud klassiürituse tarvis. «Igasse maakonda läheb üks auhind,» lisas Viitamees.
Uuringute andmetel on Eesti õpilastest vähemalt korra elu jooksul suitsu proovinud 80 protsenti ja ligi 35 protsenti õpilastest tarbib ka praegu mõnda tubakatoodet.

SUITSUPRII KLASS

21 alustanud klassisist püsis suitsuprii 15:
Laupa põhikool: IV, V ja VI klass.
Retla kool: IV, V, VI klass.
Aravete keskkool: IV, V, VI ja VII klass.
Albu põhikool: V, VII klass.
Peetri põhikool: V klass
Paide gümnaasium: Vb klass
Järva-Jaani gümnaasium: V klass.

Konkursiga seoses oli ka omaloominguvõistlus, kus finaali jõudis Aravete keskkooli VII klassi töö. Esitatud oli 243 plakatit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles