Ooperite ooper jõuab Paidesse parimas koosseisus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks et «La Traviata» itaaliakeelne sõnum oleks arusaadav, toob Rahvus­ooper Estonia Paidesse ka tõlkemasina, nii et muusikasse tõlgitud tekst on näha subtiitritena.
Selleks et «La Traviata» itaaliakeelne sõnum oleks arusaadav, toob Rahvus­ooper Estonia Paidesse ka tõlkemasina, nii et muusikasse tõlgitud tekst on näha subtiitritena. Foto: opera.ee

Rahvusooperi Estonia parim koosseis ja ooperite ooperiks nimetatud Giuseppe Verdi «La Traviata» – selline ongi reede õhtu, mil päris esimest korda näeb publik Paide kultuurikeskuses ooperit.

Kultuurikeskuse direktor Ülle Müller kinnitas, et Rahvusooper Estonia on käinud majas varemgi, esitusele on tulnud muusikale, operette, balletti ja ooperiaariaid, kuid täispikka ooperit pole siinmail varem kuuldud-nähtud.

«La Traviata» on vallutanud publikut kõikjal maailmas juba selle valmimisest alates. Ka Estonias on «La Traviata» üks enim lavastatud oopereid, millele pealtvaatajad on pea sajandi jooksul aplodeerinud seitsmel esietendusel. Nii on kirjas ooperi tutvustuses. Lisaks Estonia solistidele on etendustes kaasa teinud paljud tuntud külalisesinejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles