Vanatehnikamuuseum hakkab peagi kolima

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viilhall on valmis ja peagi saab kolima hakata, rõõmustavad Järva-Jaani tuletõrjeseltsi vabatahtlik Viktor Pulk (vasakul) ja eestvedaja Tuve Kärner.
Viilhall on valmis ja peagi saab kolima hakata, rõõmustavad Järva-Jaani tuletõrjeseltsi vabatahtlik Viktor Pulk (vasakul) ja eestvedaja Tuve Kärner. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lõppenud signalisatsioonitööd ja tulekustutite paigaldus tähendab, et tööd vanatehnikamuuseumide viilhallis hakkavad lõpule jõudma ja keskus võib peagi kolima hakata.

Millal esimesed rariteedid viilhalli tuuakse, ei osanud Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner veel öelda, sest eelkõige sõltub see ilmast. Ta näitas viilhallitagust platsi ja selgitas, et pealmine koorik on petlik: alt on kõik pehme ja võib põlvini mutta vajuda. «Korralikku külma on vaja,» sõnas ta.

Eelmise suve lõpus jagas Euroopa regionaalarengu fond toetusi piirkondade konkurentsivõime tugevdamiseks. 0,9 miljoni euro suuruse toetuse sai Järva-Jaani tuletõrje selts oma projektiga «Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles