Kortermajade keldrid teevad muret

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide päästjad võtsid ette esimesed kodud, kus tuleohutusnõu jagada. Sargvere mehe Augusti suitsuandur saab päästja Vallo Vinteri abil sisse uue patarei. Meeskonnavanem Fred Viirmaa näitab, et anduri asukoht peaks olema ikka laes.
Paide päästjad võtsid ette esimesed kodud, kus tuleohutusnõu jagada. Sargvere mehe Augusti suitsuandur saab päästja Vallo Vinteri abil sisse uue patarei. Meeskonnavanem Fred Viirmaa näitab, et anduri asukoht peaks olema ikka laes. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavu pöörab päästeameti ohutusjärelevalve osakond tähelepanu tuleohutusnõuete täitmisele kortermajade üldkasutatavatel pindadel, nagu koridorid, trepikojad ja keldrid.

Kontrolli käigus jälgivad inspektorid, kas on tagatud hoonest väljapääs ja trepikojad on asjadest puhtad ning millises seisus on küttesüsteemid.

Järvamaal alustasid inspektorid ja päästjad kontrollkäike nädala alguses. Kolmapäeva lõunaks oli Lääne päästekeskuse tuleohutusbüroo vaneminspektor Lennart Okas üle vaadanud neli Paide kortermaja  Ristiku ja Tööstuse tänavas. «Kontrollisime kortermaju ka eelmise aasta lõpus ning võin öelda, et ega koridorides ebavajalikku kraami suurt hoiustata, kuid probleem on just keldritega, kuhu ladustatakse ka näiteks tuleohtlikku materjali,» lausus ta. «Keldrite ees on tavalised puituksed, põhiprobleem on, et puuduvad eraldi tuletõkkesektsioonid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles