Kurgiga tasub sõbraks saada

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Räpina aianduskool veab juba viiendat korda ettevõtmist, millega ärgitab neid, kes iga päev ehk ei armastagi näppe mullaseks teha, kodustes tingimustes taimi kasvatama ja veenduma, et aiandusmaailm on vägagi põnev. Tänavu on kampaania «reklaaminägu» kurk.

Räpina aianduskooli maastikuehituse ja aianduse juhtõpetaja Katrin Uurman selgitas, et igal aastal sõbrakuul tehtavat kampaaniat alustas kool 2013. sügisel, innustudes algatusest «Huvitav kool». «Mõtlesime meiegi, kuidas saaksime muuta koolielu huvitavamaks ja kaasahaaravaks. Aiandusinimestena leidsime, et toidutaimede kasvatus võiks olla meie ühine huvi ja kokkupuutepunkt,» lausus ta.

Uurman lisas, et eestlane on ju alati omale toidu lauale kasvatanud. «Antsude projektiga on võimalik ka loodusaineid siduda. Samuti on pea igal aastal olnud keegi, kes on soovinud osaleda taimeprojektis uurimustöö koostamise eesmärgil,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles