Aastaid Põhjamerd kündnud paidelane Indrek Gusev muigab, kui mandril peetakse tugevaks juba 20 meetrit sekundis puhuvat tuult. Temal on tulnud kambüüsis toitu valmistada ka siis, kui akna taga lõõtsub tuul 37 meetrit sekundis ja lained kõrguvad kümne meetrini.
Tellijale
Kokk teeb laevas söögi valmis ka kümnemeetriste lainetega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Gusev (42) on laevades kokana töötanud üle 20 aasta. Viimased 15 aastat on ta põhiliselt seilanud kaubalaevadega mööda karmi Põhjamerd, kus sügisel ja talvel tuleb tormidega tihti arvestada.