Jumalateenistusel sündis ajalugu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile pühendatud oikumeenilise jumalateenistuse eel ulatasid Paide gümnaasiumi tüdrukud Teele Lotte Trug ja Iti Õun (paremal) president Kersti Kaljulaidile lilled ja kaardi. Presidendi kallistust ei osanud tüdrukud oodata.
Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile pühendatud oikumeenilise jumalateenistuse eel ulatasid Paide gümnaasiumi tüdrukud Teele Lotte Trug ja Iti Õun (paremal) president Kersti Kaljulaidile lilled ja kaardi. Presidendi kallistust ei osanud tüdrukud oodata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Ilusat Eesti Vabariigi sünnipäeva!» ütles Paide gümnaasiumi viiendik Teele Lotte Trug ja ulatas president Kersti Kaljulaidile lilled. Tema taga seisis koolikaaslane III klassist, Iti Õun, kaardiga.

«Aitäh!» vastas president ja Teele Lotte mõtles juba kaaslase eest ära astuda, kui märkab, et president soovis teda kallistada. Teele Lotte kallistas vastu. See oli vaieldamatult päeva õnnelikem hetk.

Veel samal hommikul oli Teele Lotte ema Helen Trugile kurtnud pabistamist ja muret, mida küll presidendile öelda. Hiljem sai ta õhinal rääkida, kuidas president oli talle ja kaardi ulatanud Itile öelnud, et nad on nunnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles