Kõhutäis tõi Süüria elu Eestile lähemale

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viinamarjalehtede sisse peidetud maitsev täidis, kergelt vürtsikas hummus, valgete ubadega seest soojendav supp ja mõni eestlasele suhteliselt hääldamatute nimega roog – need oli mekkida väljas teisipäeva lõunal Paide Wabalinna majas.

Valget hidžaabi kandev tumedasilmne naine asjatab laua ääres, kühveldab kannmikserisse koostisaineid ja asub seda kõike siis hummuseks mikserdama.

Uudistajaid on omajagu, aeg-ajalt võtab keegi julguse kokku ja uurib konarlikus inglise keeles ühe või teise koostisaine kohta. Süüriast pärit Alaa vastab lahkelt. Eesti keeles, nii palju kui oskab. Kui õige eestikeelne vaste meelde ei tule, läheb üle inglise keelele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles