Kõhutäis tõi Süüria elu Eestile lähemale

E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Süüria lõuna Paides

FOTO: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja/ Scanpix

  • Oluliselt süüria kööki kuuluvate roogade koostisosad siinsest köögist ei erinegi

Viinamarjalehtede sisse peidetud maitsev täidis, kergelt vürtsikas hummus, valgete ubadega seest soojendav supp ja mõni eestlasele suhteliselt hääldamatute nimega roog – need oli mekkida väljas teisipäeva lõunal Paide Wabalinna majas.

Valget hidžaabi kandev tumedasilmne naine asjatab laua ääres, kühveldab kannmikserisse koostisaineid ja asub seda kõike siis hummuseks mikserdama.

Uudistajaid on omajagu, aeg-ajalt võtab keegi julguse kokku ja uurib konarlikus inglise keeles ühe või teise koostisaine kohta. Süüriast pärit Alaa vastab lahkelt. Eesti keeles, nii palju kui oskab. Kui õige eestikeelne vaste meelde ei tule, läheb üle inglise keelele.

Edasi lugemiseks:

Oled juba tellija? LOGI SISSEvõi

Maksetingimustega tutvumiseks mine www.zlick.it/kkk

Tagasi üles