Kaitseväelased lasid Ervital relvadel kõneleda

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes kesknädalal Järva valda Koeru taha Ervitale sattus, võis olla päris üllatunud: lumi liikus, lumi tulistas, karjus käsklusi ning sumpas kaaslaste järel ühe varjulise nurga tagant teise taha, edasi varemetesse-lautadesse. «Lumi» tähendas valgetes maskeerimisülikondades kaitseväelasi ja neid polnud üldsegi mitte vähe.

Harjutuse üks läbiviijatest, väljaõppeohvitser leitnant Oskar Kivisiv 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonist selgitas, et kolmapäeval harjutasid nad Ervital tagalapataljoni jalaväetaktika baaskursuse lõpulaagri jaoks tegevust hoonestatud alal. Harjutati nii rünnakut kui ka kaitset. «Eesmärgiks on, et üksus saaks harjutada hoonete vahel vajalikke manöövreid. Võrreldes tavalise metsakeskkonnaga on võitlejatel siin võimalikke ohukohti palju rohkem. Kõigele, sealhulgas hoonetelabürindis orienteerumisele, tuleb tähelepanu pöörata,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles