Poevargad panevad turvanuppu kasutama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Turvakaamera

Pühapäevast on kulunud veidi üle tunni, kui G4S turvafirma saab paanikahäire Türil asuva tankla teenindusjaamast. Viis minutit hiljem, juba sündmuskohal, selgub, et ebaadekvaatselt käitunud mees oli ähvardanud teenindajat tooliga lüüa. Turvatöötaja võttis mehe kinni ja andis politseinikele üle.

Ettevõtte Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja ütles, et see 4. märtsil aset leidnud juhtum pole Järvamaal midagi harukordset, pigem üsna tavapärane olukord, kus teenindaja paanikahäirenuppu vajutab. «Nupuvajutuste sagedus on suurem just öisel ajal,» lisas ta.

Kui 2016. aastal sai G4S Järvamaal 13 paanikahäire väljakutset, siis 2017. aastal oli neid juba 24. Käesoleval aastal on  väljakutseid olnud viis. Nende hulgas kaks poevargust, kaks väljakutset alkoholijoobes meestele, kes käitusid agressiivselt, ja üks autovalve väljakutse. «Klient oli  teinud oma autoga avarii ja selle kohta tuli meile häireteade, millele patrull reageeris,» täpsustas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles