Koera murdnud hundikari sai karistada

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel jäi Järva Teataja fotograafi objektiivi ette noort hunt, kes julgelt liikus Öötla küla lähedal.
Kevadel jäi Järva Teataja fotograafi objektiivi ette noort hunt, kes julgelt liikus Öötla küla lähedal. Foto: Andrus Eesmaa

Kolmapäeval võtsid Järvamaa jahimehed Järva vallas Tammekülas koduhoovi lähedal koera purenud huntide jäljed värskel lumel üles ja piirasid neid seni, kuni üks hallivatimees jäi viimaks püssi ette. Eriloa piirkonnas hunti küttida andis keskkonnaamet.

Järvamaa jahindusklubi juhatuse esimees Mati Hõbemägi selgitas, et hundilaskmise eriluba anti möödunud pühapäeva sündmustele tuginedes. «Leidis tõendust, et Uue-Linna talu lähedal olid tõepoolest käinud hundid, kes puresid talupere ühte koera ja viisid teise koera arvatavalt saagina kaasa,» täpsustas ta.

Hõbemägi märkis, et kolmapäevane jaht oli tulemuslik. «Püssitoru ette saime ühe vanema isahundi, kellel olid ka kärntõve tunnused. Et tegemist polnud enam noore isendiga, kes alles õpib murdma, andsid tunnistust tema kulunud hambad,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles