Kutsehariduskeskus hakkab lihaveiseid kasvatama

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskuse ehituseriala esimese kursuse õppurid ehitavad lihaveistele varjualust, käimas on ettevalmistustööd põranda betoonimiseks.
Järvamaa kutsehariduskeskuse ehituseriala esimese kursuse õppurid ehitavad lihaveistele varjualust, käimas on ettevalmistustööd põranda betoonimiseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üks jõeäärne maatükk seisis kasutult ja selle ääres olev hoonegi aina lagunes, nii otsustaski Järvamaa kutsehariduskeskus rajada õpilaste abiga piimakarja kõrvale ka lihaveisekasvatuse.

Järvamaa kutsehariduskeskuse põllumajandusvaldkonna juhtivõpetaja Aive Kupp sõnas, et mõte laiendada põllumajanduserialade valikut on olnud pikemat aega, kuid selle õppeaasta algul viis üks asi teiseni. «Täiskasvanud õppijate seas on mitu inimest huvitatud lisaks piimakarjale ka lihaveisekasvatusest ja koolil oli selleks nii kasutuseta seisvat maad kui ka selle kõrval asuv tühjalt seisnud hoone,» selgitas ta.

Nii saigi mõte teoks ja mitme eriala õpilased asusid rajama jõeäärse karjamaa veeres asuvasse lagunevasse hoonesse välitingimustes peetavate lihaveiste varjualust koos söödaalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles