Muusikakool ihkab nüüdisaegset klaverit

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Lugu tunneb vahel, et seitsmest päevast nädalas jääb väheks, sest lisaks muusiku karjäärile on tal vaja täita nii õpilase, õpetaja kui ka direktori kohustused.
Lauri Lugu tunneb vahel, et seitsmest päevast nädalas jääb väheks, sest lisaks muusiku karjäärile on tal vaja täita nii õpilase, õpetaja kui ka direktori kohustused. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

On tavaline, et muusikaharidust andvas koolis on loodud kõik tingimused, et lapsed saaksid meelepärast pilli õppida. Paide muusikakool neid tingimusi ka pakub, ent klaverite olukord pole kiita, pillipark vananeb ja nüüd ongi kool võtnud plaani uue kabinetklaveri ostu.

Osalemine EV100 projektis «Igal lapsel oma pill» on muusikakooli direktori Lauri Lugu meelest ainulaadne võimalus koolile selline instrument soetada. «Projekt toetab pillide ostu poole summa ulatuses, mis tähendab, et kui meie paneme omalt poolt antud klaveri puhul välja 7000 eurot, saame toetusena sama palju juurde. Sellist võimalust ei saa kasutamata jätta!» selgitas ta.

Nii palubki Paide muusikakool kogukonna abi, et heasoovlike toetajatega 3500 eurot kokku koguda. Täpselt nii palju on veel puudu ligi 14 000 eurot maksva klaveri hinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles