Ajaleheartikkel pani sünnitoetuse maksmises asjad liikuma

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Järva Teatajas ilmunud lugu «Pereisa: miks me sünnitoetusest ilma jäime?» avalikustas murekoha ka vallavolinikele ja volikogu sotsiaalkomisjon hakkas teemat täpsemalt uurima.

Türi vallavolikogu esimees Andrus Eensoo sõnas, et pärast Järva Teatajas ilmunud lugu tõstatas sünnitoetuste maksmise probleemi ka volikogu. «Arutasime artiklis väljaöeldu põhjal teemat kohe üsna pikalt ja jõudsime otsusele, et volikogu sotsiaalkomisjonil tuleb seda põhjalikumalt uurida,» lausus ta.

Oma arvamusena lisas Eensoo, et kui ka üks protsent oli kahtlust, et sünnitoetuse määruse tekst polnud toetust soovinud inimesele üheselt mõistetav, siis peab vald olema näoga inimese ja lapse poole. «Meie kätes on vallas seadusandluse tegemine. Nii peaksime koguma nende andmed, kes on tahtmatult toetusest ilma jäänud, ja tegema neile tagasiulatuvalt määruse toetuse määramiseks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles