Kurgisaak laseb end oodata

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ambla lasteaed-põhikoolis jälgiti täpselt juhiseid, kuidas kurgiseemneid külvata, hooldada, ümber istutada ja vajadusel turgutada. Siiski tabas rohenäppe ebameeldiv üllatus kui kurgitaimede lehed kollaseks tõmbuma hakkasid.
Ambla lasteaed-põhikoolis jälgiti täpselt juhiseid, kuidas kurgiseemneid külvata, hooldada, ümber istutada ja vajadusel turgutada. Siiski tabas rohenäppe ebameeldiv üllatus kui kurgitaimede lehed kollaseks tõmbuma hakkasid. Foto: Erakogu

Räpina aianduskooli aasta hakul algatatud projekt, mis ärgitas koole ja lasteaedu lähemalt uurima kurgi hingeelu ning kuidas teda kasvatada, hakkab peatselt lõpule jõudma.

Kurgisaagiga Järvamaal projektiga liitunud koolid aga veel uhkeldada ei saa, hoolimata poputamisest visalt edenevad taimed lasevad end veel oodata, enne kui kasvatajad mahlast kurki ampsata saavad.

Veebruari keskel külvati üle Eesti kurgisõprade-nimelise kampaaniaga liitunud lasteaedades ja koolides kurgiseemned mulda.  Seda tegid Järvamaal ka Paide gümnaasiumi, Laupa ja Roosna-Allliku põhikooli, Ambla lasteaia-põhikooli ning Järva-Jaani gümnaasiumi lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles