Imaveres hakkab tehas puidust suhkruid tootma

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graanul Investi tehas Imaveres.
Graanul Investi tehas Imaveres. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Puidugraanulitootja Graanul Invest avalikustas, et plaanib koos USA biotehnoloogia ettevõtte Sweetwater Energyga rajada Imaverre 40 miljonit eurot maksva demotehase, kus toodetakse puidust suhkruid ja kõrge puhtusastmega ligniini.

Graanul Investi juhatuse esimees Raul Kirjanen ütles, et demotehase asukohana eelistatakse Järva vallas asuvat Imaveret, kus asub ka nende prullitehas. «Imaveres on meil olemas peaaegu kogu maa ja ka infrastruktuur, mida sellise tehase ehitamiseks vaja läheb, puidu eeltöötlemise tehnoloogia, nagu ladustamine, koorimine ja hakkimine,» selgitas ta. «Samuti on Imaveres elektri- ja küttejaam, millelt saame auru ja elektrit, ning ka hea kompetentsiga oskustööjõud.»

Kirjanen lisas, et vähem oluline pole seegi, et tehas asub kahe suure Eesti ülikooli vahepeal, mis võimaldab teadlastel osaleda uute tehnoloogiate ja lahenduste väljatöötamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles