Meistrimees paneb portreed puidul elama

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Saar
Arto Saar Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva-Jaani endine vallavanem Arto Saar (pildil) on juba mitu aastat hobikorras põletanud puidule portreid ja illustreerinud need lustakateks piltideks, millesuguseid Eestis rohkem ei leidu. Kärsatustest, nagu ta oma tööde kohta ütleb, on saanud järvalaste seas hinnatud kingitused oluliste elusündmuste puhul.

Kuidas Saar endas ühtäkki käsitöölise soone avastas, ei tea ta täpselt isegi. «Mulle on puutöö alati meeldinud ja puidupõleti oli mul juba lapsena kodus olemas. Need olid vist igas nõukogudeaegses kodus,» meenutas ta. Puidupõletiga kärsatamas nägi ta peaasjalikult oma vendi. Ju sealt tuli ka teadmine, mida isevärki tööriistaga teha annab.

Kohe esimese ropsuga Saar näopilte puule põletama ei hakanud. Pigem kaunistas ta kingitavaid puidust esemeid vaimuka teksti või hea sooviga. «Esimese isikupärase portree tegin puidule siis, kui endine maavanem Üllar Vahtramäe lahkus ametist. See oli aastal 2009,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles