Järvalane teenib keskmiselt neljakohalist kuupalka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvalaste keskmine kuupalk jääb Eesti keskmisele alla mitmesaja euroga, seejuures teenivad kõrgemat palka pigem mehed, keda on juhtivkohtadel rohkem.

Statistikaameti andmetel on Järvamaal keskmine brutokuupalk 1005 eurot. See on küll aastaga tõusnud 80 eurot, kuid jääb siiski 237 euroga Eesti keskmisele brutopalgale alla. Keskmine brutotunnipalk on 7,38 eurot, olles eelmise aasta sama ajaga võrreldes tõusnud 3,5 protsenti.

Türi vallavalitsuse finantsjuht Aime Roosioja selgitas, et Järvamaal saavad keskmisest kõrgemat palka avaliku sektori täiskohaga töötajad. Nende hulka kuuluvad nii õpetajad, tervishoiutöötajad kui ka kohalike omavalitsuste töötajad. Kohalike omavalitsuste töötajate keskmist palka tõstis Roosioja ütlust mööda möödunud aastal tehtud haldusreform, mille käigus sõlmiti ja lõpetati palju töölepinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles