Soojafirma esitas Järva vallale 764 000 euro suuruse kahjunõude

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani alev
Järva-Jaani alev Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva valla ja seal tegutseva soojapakkuja N.R. Energy OÜ vahel on tekkinud vaidlus Aravete ja Järva-Jaani küttesüsteemide üle. Olukorra lahendamiseks on soojaettevõte vallale ühe variandina välja pakkunud rohkem kui kolmveerand miljoni suuruse kahjutasu hüvitamise võimaluse.

Juunis lõppesid kaks Järva valla ja N.R. Energy OÜ vahel sõlmitud rendilepingut, mis andsid soojapakkujale õiguse majandada Järva-Jaani ja Aravete küttesüsteeme. Vallavalitsus on korduvalt nõudnud rendile antud vara tagastamist, kuid N.R. Energy OÜ on sellest keeldunud. N.R. Energy OÜ juhatuse esimees Ahto Tisler põhjendab seda ettevõtte ja valla vahelises kirjavahetuses asjaoluga, et rendilepingu järgi oli tema ettevõttel lepingute pikendamise eesõigus, kuid vald seda ei võimaldanud.

N.R. Energy OÜ nõuab, et juhul kui ettevõte ei saa neis piirkondades soojapakkumist jätkata, peab Järva vald hüvitama 764 000 euro suuruse kahju. Sellest 77 000 eurot kulus Tisleri väitel keskküttetaristute parendamiseks ning 687 000 eurot on hinnanguline saamata jääv tulu, mis oleks ettevõttele tulnud järgneva 12 aastaga, kui kaugkütteteenuse osutamine oleks jätkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles