Järvamaa tõmbab magnetiga ligi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa meened.
Järvamaa meened. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mida võtta mälestuseks kaasa reisilt, kui kohvrisse on mahutatud lisaks juba kaasas olnud riietele-jalanõudele ja pesemistarvikutele paar uuemat hilpu, kingitused sõpradele, pere kõige pisematele ning vanematele või lapsehoidjatele, kes nende pisikeste järgi on vaadanud? Kohver on juba vaevaga kinni surutud ja koodiga lukustatudki, kui meenub, et suveniir on puudu.

Peaks see olema seinataldrik? Paks, 200-leheküljeline ja rohkete piltidega illustreeritud raamat? Imepeene graveeringumustriga šampuseklaaside komplekt?

«Tegelikult on nii, et mida kaugemalt inimene on, seda väiksema suveniiri ta kaasa ostab,» teab Järvamaa turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver öelda. Päris palju on näiteks külmkapimagnetite ostjate hulgas ka kollektsionääre. «Neil on ilmselt mitu külmkappi ostetud, et kõik magnetid ära mahuks. Tõesti – üks proua ütles, et oli sunnitud köögi ringi tõstma, et külmkapp küljega vastu seina poleks ja sinna saaks magneteid edasi panna,» räägib Sihver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles