Janused ammutavad avalikust joogi­kraanist mitu tonni vett

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Praeguse soojalaine ajal ärgitatakse inimesi suurtes kogustes vett tarbima, et selle abil ülekuumenemist vältida. Pärnu Vesi paigaldas hiljuti Pärnu randa kolm avalikku joogiveekraani, et propageerida kraanivee joomist. Ka Paides asub kaks sellist seadeldist.

Üks kraanidest asub Lembitu pargis purskkaevu kõrval ning teine Vallimäel. AS-i Paide Vesi juhi Jaan Madise ütlust mööda leiavad kraanid kasutust, kuid pidevalt nad tarbitud veekogusel silma peal ei hoia. «Andmed selle kohta kogume kokku alles hooaja lõpus,» lisas Madis. «Üldiselt on veekulu mõnest kuupmeetrist mõnekümneni.»

Madis leiab, et kraanidest on inimestele kindlasti kasu, kuna korralik joogivesi on tasuta kättesaadav. Samuti loodab ta, et joogikraanid vähendavad magustatud jookide tarbimist, eriti laste seas. «Selliste kuumade ilmade puhul on hea, kui janu kustutamiseks on vesi saadaval, ainult enda taara peab kaasas olema,» sõnas Madis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles