Jäneda lossis võib keset päeva tähistaeva alla sattuda

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikatähetorni avatseremoonia algas muusiku ja helilooja Urmas Sisaski (vasakul) trummilöökidega. Sümboolse lindi lõikas läbi MTÜ Jäneda Muuseum eestvedaja Georgi Särekanno.
Muusikatähetorni avatseremoonia algas muusiku ja helilooja Urmas Sisaski (vasakul) trummilöökidega. Sümboolse lindi lõikas läbi MTÜ Jäneda Muuseum eestvedaja Georgi Särekanno. Foto: Kasper Mäe

Esmaspäeval taasavati Jäneda lossis trummi- ja klaverihelide saatel Urmas Sisaski muusikatähetorn, kus rahval on võimalik tunda end kui öise tähistaeva all.

Avamispäevaks oli muusikatähetorn läbi teinud täieliku uuenduskuuri. Laed, seinad ja põrandad ning ka sisustus ja ekspositsioon on uuendatud, samuti tähistaevas-laemaaling, mis on Jäneda tähetorni-planetaariumi lahutamatu osa.

Tähetorni sissepühitsemine algas astronoomiahuvilise helilooja ja muusiku Urmas Sisaski šamaanitrummirituaaliga, sellele järgnes taevalaotusele ja tähtedele pühendatud klaveriteoste esitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles