Alanud karujahihooajal võib maakonnas lasta viis karu

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13 aastat tagasi oli Järva Teatajal põhjust kirjutada karust, kes oli jäänud toonase kaitseministri Jaak Aaviksoo auto ette ning leidis avarii tagajärjel oma õnnetu otsa. Temast sai kuulus topis.
13 aastat tagasi oli Järva Teatajal põhjust kirjutada karust, kes oli jäänud toonase kaitseministri Jaak Aaviksoo auto ette ning leidis avarii tagajärjel oma õnnetu otsa. Temast sai kuulus topis. Foto: Tiit Reinberg

Eile alanud karujahihooajaks said Järvamaa jahimehed keskkonnaametilt ametliku loa küttida viit karu. Tõtt-öelda ei tunne suurem osa jahimeestest karu laskmisest mingit rõõmu ja kõne alla on tulnud isegi karujahist loobumine.

Järvamaa jahindusklubi esimehe Mati Hõbemäe meelest poleks tarvis karusid üldse küttida. «Karu pole väärtuslik jahiuluk ja jahimehed ei lähe metsaotti rõõmuga laskma,» sõnas ta.

Karu on suursugune loom, kelle müttamine metsades ei sega Hõbemäe ütlust mööda kedagi. «Karud ei tiku ju inimeste ligi. Nendega kohtudes tõusevad ehk vaid tagajalgadele, et end nähtavaks ja suureks teha, kuid niisama nad inimest ei ründa,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles